Onze monteurs kunnen alle laadpalen & wallboxen installeren. Het is aan u om een keuze te maken, maar daar kunnen we ook in adviseren. Er is zeer veel aanbod, let bij het aanschaffen van een laadstation op een aantal zaken.

laadpalen
Groen duurzaam

Laadpalen vergelijken

Hieronder hebben we een laadpaal vergelijker opgesteld om een overzicht te geven van wat voor functies elke laadpaal heeft. Allereerst zijn de features opgenomen waar onze klanten het meeste naar vragen. Ten tweede hebben we de laadpalen vergeleken die het meest thuis worden gebruikt. De genoemde laadpaal fabrikanten hebben met elkaar gemeen dat ze elk type elektrische auto kunnen opladen.

Afhankelijk van uw behoeften kunt u een laadpaal kiezen die daar het beste bij past. Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft of graag persoonlijk advies wilt hebben.

WallboxEVBoxMennekesWebasto feel the driveChargepoint
KOSTEN
Prijs€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
LAADOPTIES
Load balancingSolar: ooooo
Laden met alleen zonne- energieSolar: o
BEVEILIGING
BeveiligingSpecifieke Tesla(s)PasAppCodeoLaadpasLaadpas Laadpas Laadpas
GEMAK
Bediening via App
UITSTRALING
Vaste Kabel
Socket
KleurWit, Zwart, Blauw, Rood, AntracietWit, Zwart, Blauw, Bruin,
Groen, Antraciet
ZwartWit, ZwartWit, Zwart Wit, Zwart, Blauw ZwartZwart Zwart
VERREKENING
Energie verrekenenVia extra meterJaVia extra meter Via extra meter Ja (beperkt tot 1 laadpas)Per Laadpas Per Laadpas Per Laadpas Per Laadpas
Commercieel inzetbaar
Laadpalen vergelijken

o = optioneel

Load balancing

Het opladen van een auto kost behoorlijk wat energie. En als tegelijkertijd de oven, de wasmachine en het fornuis aan staan, is het handig om te kijken of er load balancing plaats moet vinden tijdens deze piek om ervoor te zorgen dat de meterkast niet wordt overbelast. Houdt ook rekening met een eventuele warmtepomp, boiler, airconditioning en andere grootverbruikers.

De load balancing kunt u zelf handmatig uitvoeren, door bijvoorbeeld de auto ’s nachts op te laden wanneer u weet dat het energieverbruik in huis laag is. Als dat voor u voldoende is en werkt, dan heeft u geen laadpaal met ingebouwde load balancing nodig. Maar u kunt er ook voor kiezen de laadpaal het energieverbruik van het opladen automatisch voor u te laten bepalen middels load balancing. Kortom, dat is een afweging die u zelf moet maken.

Laden met alleen zonne-energie

Bij sommige laadpalen kunt u aangeven of u uitsluitend met zonne-energie wilt laden. Dit is met name handig als uw zonnepanelen veel energie opwekken en u naast het verbruik in huis energie over heeft voor uw auto.
Voor andere laadpalen geldt dat zij geen onderscheid maken in het type energie, omdat ze dit bijvoorbeeld niet kunnen meten. Zappi is bijvoorbeeld één van de weinige laadpalen die dit standaard ondersteund. Andere merken bieden dit aan als optie middels een extra component in de meterkast.

Beveiliging

Uw laadpaal kan beveiligd worden zodat er geen onbevoegd gebruik van kan worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld ingesteld worden door er bevoegde laadpassen aan te koppelen of een code in te stellen. Bij de Tesla Wall Connector kan toestemming gegeven worden per specifieke Tesla.

Bediening via App

Via de mobiele app kunt u op afstand aangeven wanneer de auto mag beginnen of moet stoppen met laden. Bij sommige laadpalen, bijvoorbeeld de Zappi, kunt u ook aangeven in wat voor modus die mag laden (e.g. combinatie van zonne-energie en netstroom of zo snel mogelijk).

Vaste kabel of een socket

Een vaste kabel wordt vaak in thuis situaties gebruikt. De reden hiervoor is dat u de kabel niet uit de auto of huis hoeft te halen om te laden, maar u hoeft alleen het uiteinde van de kabel in de auto te stoppen.
Een socket daarentegen wordt vaak gebruikt voor commercieel gebruik. Dit komt omdat mensen voorzichtiger zijn met hun eigen kabel dan die van een ander.

Energie verrekening

Als er verrekening van de oplaadkosten moet plaats vinden, kan dit op verschillende manieren gebeuren:

  1. Via een meter leest u af hoeveel energie is verbruikt. Dit kunt u vervolgens declareren.
  2. Via de laadpas van de werkgever wordt automatisch bijgehouden hoeveel energie u heeft verbruikt. Daardoor hoeft u geen energieverbruik administratie bij te houden. U kunt ook meerdere laadpassen configureren, zodat voor elke laadpas apart het verbruik wordt bijgehouden. Vervolgens kunt u via het laadpas systeem inloggen en kijken hoeveel u heeft verbruikt. Declareren is dus niet nodig, want de leverancier van het laadpas systeem maakt de vergoeding voor de stroomkosten direct naar u over.

Commercieel inzetbaar

Als u overdag niet thuis bent en uw laadpaal niet gebruikt, kunt u de laadpaal commercieel inzetten zodat andere mensen er gebruik van kunnen maken. Sommige slimme palen bieden deze optie. Zo verdient u overdag geld met de paal. De facturatie wordt via de leverancier van de laadpas afgehandeld. Als u zonnepalen heeft, kunt u de ongebruikte opgewerkte energie hier ook voor aanwenden.

Het benodigde vermogen

Controleer hoeveel vermogen u nodig heeft om uw auto op te laden. Dit is afhankelijk van de omvang van de accu in uw auto en hoeveel u kan laden, en uw stroom aansluiting. En ondanks dat nog niet elke elektrische auto een 3 fase lader aan boord heeft, moet u goed bedenken dat een laadpaal een investering is die langer mee gaat dan uw auto. Ook uw volgende auto gaat met de geplaatste laadpaal of wallbox opgeladen worden.

Wilt u een slimme laadpaal?

Tegenwoordig kunnen slimme laadpalen veel meer dan we denken. Allereerst kan een laadstation geconfigureerd worden met het internet en u hiermee informeren over de laadstatus en de resterende laadtijd.
Ten tweede kan een slimme laadpaal optimaal gebruik maken van de beschikbare energie als u zonnepalen heeft. En daarnaast kunt u ook de opgewerkte energie meten met apparaten zoals bijvoorbeeld de Harvi. Deze kunt u tegelijk met de installatie van de laadpaal laten plaatsen. Lees meer…

Harvi


Voorbeelden laadpalen en wallboxen

Hieronder staan een aantal laadpalen en wallboxen die wij installeren. We volgen de markt en de ontwikkelingen op de voet, dus kom geregeld terug om naar ons actuele aanbod te kijken.

Zappi Myenergi
Bekend van de Zappi, de eerste laadpaal die volledig met zonne-energie kan laden!

Zappi / MyEnergi
Een technologische krachtpatser:
Slim, krachtig en compact

Easee
Sneleenlaadpaal.nl is een Tesla Approved Home Charging Partner

Tesla
Mennekes
Grondleggers van de EV technologie. De Europese standaard stekker Type 2 heet ook wel de Mennekes stekker.

Mennekes
EVBox komt met 1 van meest gebruiksvriendelijke webportals voor de configuratie

EVBox
Wallbox
Wallbox is “the new kid on the block”, hier wordt elke muur mooier van!

Wallbox
Webasto logo
Wabasto is een begrip in automotive land. Veel zakelijke plaatsingen.

Webasto
Chargepoint logo
Chargepoint: Technologie en design in 1. Simpel uiterlijk, maar zeer passend voor de particuliere markt.

Chargepoint
Ratio
Een degelijk Hollands product voor de particuliere markt. De Ratio Solar kan ook volledig met zonne-energie laden.

Ratio

Bestel met 10 tot 25 procent korting bij ons!

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.