Nieuws

Een laadpaal is natuurlijk een behoorlijke investering waar je jarenlang plezier van gaat hebben. Of hoopt te hebben. Omdat de laadpaal buiten hangt, bestaat de kans op schade of diefstal. Het is belangrijk om te weten of je laadpaal verzekerd is.

Overeenkomst verzekering laadpaal tekenen

Hier wat tips

  1. Een vaste laadpaal bij een koopwoning valt onder de opstalverzekering. Ga er niet vanuit dat je opstalverzekering je laadpaal automatisch onder de dekking laat vallen, neem contact op met je verzekeraar.
  2. Een vaste laadpaal bij een huurwoning (of huurappartement) moet verzekerd worden via het huurdersbelang. Let op: dit is soms een optionele module. Vertrouw er niet op dat de opstalverzekering van de eigenaar van de woning je laadpaal automatisch meeverzekerd heeft.
  3. Een vaste laadpaal bij een koopappartement moet verzekerd worden via het eigenaarsbelang. Let op: dit is soms een optionele module. De VVE regelt vaak de opstalverzekering, maar vertrouw er niet op dat je laadpaal onder die dekking valt.
  4. Je mobiele lader is een ingewikkelde. Is deze in gebruik om je auto te laden en ingeplugd in een stopcontact bij jouw woning, dan is deze gedekt onder je inboedelverzekering. Wordt deze uit je auto gestolen, terwijl deze niet in gebruik is, dan dekt je inboedelverzekering dat beperkt. Kijk goed naar je polisvoorwaarden. Wij adviseren om thuis altijd een vaste laadpaal te plaatsen, lees hier waarom.

Sommige slimme laadpalen kunnen door de fabrikant op afstand onbruikbaar gemaakt worden (en zelfs gelokaliseerd worden). Dit beperkte de kans op diefstal. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze functionaliteit.

Gouden tip

Meldt altijd bij je verzekeraar dat je een laadpaal hebt laten plaatsen en vraag of deze gedekt is.

Wil je meer weten over dit onderwerp, lees dan dit artikel van de consumentenbond.

Tags:

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.