Nieuws

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is Worden wat je wil. “Als je later groot bent, wat wil je dan worden?” Op basisscholen worden ouders uitgenodigd om te komen vertellen over hun beroep. Ook onze monteurs hebben enthousiast gereageerd op dit verzoek en de kans met beide handen aangegrepen om de jeugd van tegenwoordig te vertellen over duurzaamheid en energie transitie.

“Wie van jullie heeft een elektrische auto?” Er gaan een paar vingers de lucht in. “Vroeger, toen ík klein was, waren er nog geen elektrische auto’s. Die bestonden nog niet. Maar tegenwoordig komen er steeds meer. En tegen de tijd dat júllie mogen auto rijden, rijden jullie alleen nog maar in elektrische auto’s. Jullie gaan nooit meer rijden in benzine auto’s.”

De kinderen kijken verschrikt op. “Dat is alleen maar goed, want elektrische auto’s zijn minder slecht voor het milieu. Ze produceren geen uitlaatgassen en ze rijden op elektriciteit. En weet je wat het fijne is van elektriciteit? De zon geeft ons gratis en voor niets heel veel energie. En er zijn hele slimme mensen geweest die hebben bedacht dat we met zonnepanelen die energie kunnen opslaan en gebruiken om onder andere je auto op te laden. En heel toevallig, installeer ik laadpalen waarmee je die elektrische auto’s kan opladen. Die laadpalen installeer ik bij mensen thuis. Mensen die een elektrische auto hebben, zoals sommigen van jullie. Het grappige is, dat mijn beroep vroeger niet eens bestond. En je moet echt leren voor dit beroep.”

En zo dragen wij graag ons steentje bij door het geven van een simpele ‘spreekbeurt’. Want je kan niet jong genoeg zijn om bewust te worden van je omgeving en om bewust te worden van het feit dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de zorg van onze planeet. (Daarnaast is het ook gewoon leuk om in de klas van je kind te mogen spreken 😉)

Installateur aan het woord
https://www.kinderboeken.nl/beroepen-kinderboekenweek-2021/
Bron: https://www.kinderboeken.nl/beroepen-kinderboekenweek-2021/

Tags:

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.