Nieuws

Waarschijnlijk heeft u de subsidie voor elektrische auto’s al in de gaten gehouden: vanaf 3 januari 2022 komt de subsidiepot voor de aanschaf van elektrische auto’s weer beschikbaar! De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) ligt voor 2022 op 3350 euro.

De regering trekt het komende jaar fors meer geld uit en vult de pot met 71 miljoen euro. Dat is bijna 5x zoveel als in 2021. Zoals met veel subsidieregelingen krijgen de mensen die er snel bij zijn, meer subsidie om de introductie van een dienst of product te promoten. Ook voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s geldt dat deze over de jaren heen per auto afgebouwd zal worden. Dus het kan lonend zijn uw auto in 2022 aan te schaffen, omdat het subsidie bedrag dan 400 euro hoger ligt dan in 2023. Volgens de huidige plannen stopt de subsidie in 2025 helemaal.

Vorig jaar liep de pot snel leeg, dus het is belangrijk om snel uw aanvraag voor de subsidie voor elektrische auto’s te doen. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden. Zowel zakelijke auto’s, private leaseauto’s als privé auto’s komen in aanmerking. Bedrijven kunnen tevens gebruik maken van de MIA regeling. Onder de MIA regeling kunnen diverse bedrijfsmiddelen versneld afgeschreven worden en mag er een korting op de winstbelasting toegepast worden. Al met al kan dat een leuke besparing opleveren voor de ondernemer.

Als u de elektrische auto heeft aangeschaft, staan wij klaar om de bijbehorende laadpaal te installeren. Ook dan zullen wij ons best doen om bij u Snel Een LaadPaal (SELP) te installeren 😉 We leveren diverse merken laadpalen, zowel voor privé gebruik als laadpalen die direct kunnen verrekenen met een werkgever.

Vraag snel een offerte bij ons aan! Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere klanten? Neem dan ook eens een kijkje op onze reviews & ervaringen pagina.

Tags:

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.